поръчки за 8-ми Март не се приемат
SALE 20%

Етерично масло Розмарин - Вотаника, 10 мл.

5.50 лв.

Розмарин е аромат на Слънцето, способстващ за успех и сила.
В емоционалната сфера розмариновото масло оказва укрепващо и хармонизиращо въздействие, помага да се преодолее психологическата и социална бариера, отстранява неувереност и чрезмерна мнителност, способства за укрепване на памет и засилване на интуиция.
Етеричното масло от розмарин има тонизиращо, антисептично, противовъзпалително, имуностимулиращо, болкоуспокояващо, антиревматично действие. Има антицелулитен ефект и е идеално за мазна кожа. Действа и като афродизиак. Използва се за обогатяване на козметични средства: кремове, балсами и шампоани за коса. стимулира растежа на косата и способства за отстраняването на пърхота.

Тегло 0.1 kg
Производител

Botavikos

Код: 1334 Категории: ,

ВЛИЯНИЕ НА ЕМОЦИОНАЛНАТА СФЕРА
Розмаринът е аромат на Слънцето, способстващ за успех и сила.
В емоционалната сфера розмариновото масло оказва укрепващо и хармонизиращо въздействие, помага да се преодолее психологическата и социална бариера, отстранява неувереност и чрезмерна мнителност, способства за укрепване на памет и засилване на интуиция.
Това е достатъчно активен афродизиак, стимулиращ чувственост и възприемчивост.
Смята се, че розмаринът е най-доброто масло за студенти, защото помага за развитието на паметта и предпазва от умствена преумора.
ПОЛЕЗНИТЕ СВОЙСТВА НА РОЗМАРИНОВО МАСЛА
Розмариново масло съчетава възстановяващо, противовъзпалително и спазмолитично въздействие. Смята се за едно от най-добрите имуномоделиращи и активизиращи вътрешни сили на организма масла.
Едно от важните въздействия на розмарина е болкоуспокояващо и спазмолитично, при това е уникално аромамасло едва ли не единственото, което при премахване на болка не създава седативен ефект. Много добре се справя с мускулна болка, така и с умората и сковаване на мускули.
Розмаринът често го използват за стимулиране на дейността на нервната система, в частност, при локални парализи или нарушения на отделните функции (речеви и двигателни умения).
Помага при премахване на възпалителните процеси при неврити, артрити и остеохондроза, премахва болките на главата и помага да се справим с умората на очите при повишени натоварвания.
В качеството на антисептично масло него активно използват при инфекциозни увреждания на кожата и фурункули.
Достатъчно активно влияе това аромамасло и на работата на сърцето и съдова система, способствайки за нормализиране на кръвното налягане, укрепвайки съдовете и премахвайки застойните възпаления при разширените вени.
Розмариново масло често включват в списъка на препарати при ангина и други заболявания на гърлото, но най-ефективно маслото в борбата със заболявания на дихателните органи, от обикновена простуда до сериозна астма, защото това аромамасло е способно много бързо да прониква в организма.
ИЗПОЛЗВАНЕ В КОЗМЕТИКАТА
Основно козметично въздействие на розмариновото масло възстановяващо и нормализиращо. Това е отлично средство за проблемна и мазна кожа. Аромамасло от листата на розмарин помага да се възстанови кожата с широките пори, прекалено мазна и с пъпки.
Смята се, че розмариновото масло по-активно от другите премахва белезите. Често маслото от розмарин използват за възстановяване на кожата на ръцете, но най-активно го използват в грижата за косата. Розмариново масло ефективно премахва пърхота, способства за дълбокото почистване на косата и идеално подходящо в качеството на активна добавка за средства, предназначени за грижата на мазна и комбинирана коса. Общо въздействие на косата е стимулиращо регенерацията и ускоряващо растежа.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
Етерично масло от розмарин, достатъчно активно, интензивно въздейства на кожата, затова не го препоръчват при чувствителна кожа и на бременни.
Освен това, спазмолитичен ефект на розмарина се гради на повишаване на мускулните съкращения и не трябва да се използва от хора, склонни към гърчове, както и болни от епилепсия. Розмариново масло може да предизвика и скачане на кръвно, затова много внимателно следва да се използва от хора, страдащи от хипертония.
Тест за алергична реакция се прави задължително.
Розмариново масло е фототоксично и може да предизвика изгаряне на слънце.
ДОЗИРОВКИ
При нанасяне на кожата масло розмарин предизвиква силна реакция на парене, от което не трябва да се страхуваме: то ще изчезне след не повече от 3 минути, въпреки активният си характер, аромамасло не използват в намалена концентрация.
За подобряване на характеристиките на разнообразните мазила, кремове, както и средства за грижата (ежедневна и специална) за косата и кожата на всеки 5 грама от средството се прибавят по 3 капки розмариново аромамасло.
Много ефективно заздравяващо въздействие се проявява в топлите компреси, но процедурата не трябва да се провежда за повече от половин час и да се използват повече от 3 капки аромамасло.
За взимане на вана маслото се разрежда в базово масло или мед, като се прибавят до 5 капки розмарин за една процедура. При правене на първите процедури бъдете внимателни: ароматичните вани с розмарин могат могат да предизвикат виене на свят, докато не свикнете с тях.
Разтривания се правят с достатъчно интензивна смес, използвайки за 1 ч.л. базово масло 6 капки розмарин. същата дозировка е подходяща и за масажни процедури.
За инхалация и аромалампи се използват до 5 капки от маслото, а за аромамедальони – до 3 капки.

magnifier