поръчки за 8-ми Март не се приемат

Облепихово масло - 50 мл.

6.00 лв.

Изчерпан

Облепихово масло се изработва от плодовете на облепиха (морски зърнастец), която е една от малкото мултивитаминни култури. Това масло е уникален балансиран природен продукт, който съдържа смес от каротин и каротиноиди, токофероли, глицериди на олеинова, линолева, палмитинова, стеаринова киселини; филохонин, пектин, фосфолинини и микроелементи.

Допълнителен източник на каратиноиди.
Състав: рафинирано слънчогледово масло (Helianthus annuus) 83%, концентрирано масло от морски зърнастец (Hippophaerhamnoides) 17%.
Препоръчителната дневна доза (2 чаени лъжички-8 g)
Каратиноиди (от масло от морски зърнастец) 4 mg
Употреба: Възрастни приемат по 1 чаена лъжичка (4 g) два пъти дневно с храна. Продължителност на употреба: 3-4 седмици. което осигурява 60% от адекватното ниво на прием на каротеноиди. Продължителността на приемането е 3-4 седмици. Лечението може да се повтаря 2-3 пъти годишно. Не превишавайте препоръчваната доза. Хранителната добавка не трябва да се използва като заместител на храна. Да се ​​пази от деца. Консултирайте се с Вашия лекар преди употреба.
Предпазни мерки: индивидуална чувствителност.
Да не се използва при хора с панкреатит и холелитиаза.
Условия за съхранение: Съхранявайте на сухо, тъмно място при температура не по-висока от + 18 ° C.

Облепихово масло се изработва от плодовете на облепиха (морски зърнастец), която е една от малкото мултивитаминни култури. Това масло е уникален балансиран природен продукт, който съдържа смес от каротин и каротиноиди, токофероли, глицериди на олеинова, линолева, палмитинова, стеаринова киселини; филохонин, пектин, фосфолинини и микроелементи.
Днес в плодовете на облепиха са установени 10 витамина – от тях 6 водоразтворими (С, Р, В1, В6, В9, хомин,) и мастноразтворими – (каротиноиди – група витамини А, Е, К, F).
Обем: 50 мл.

Тегло 0.1 kg

Днес в плодовете на облепиха са установени 10 витамина – от тях 6 водоразтворими (С, Р, В1, В6, В9, хомин,) и мастноразтворими – (каротиноиди – група витамини А, Е, К, F).

Облепихово масло като носител на бета–каротин (предшественик на витамин А) представлява природен антиоксидант, който повишава съпротивата на организма. Маслото предпазва органите и тъканите от разрушаващото въздействие на радиация. Служи като профилактично средство при онкологични и сърдечно-съдови заболявания, особено се препоръчва на работниците във вредни химически производства, атомна промишленост, хора, които живеят в райони с повишен радиационен фон.
Облепихово масло е лекарствено средство. Основната област за използване е лечение на поразена кожа и лигавиците от различни етиологии. Облепихово масло използват при облъчени поражения на кожата и лигавиците; колпити (бяло течение), ендоцервицити, ерозия на шийката на матката; язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника.
Маслото от облепиха се използва като болкоуспокояващо, в гинекологията, както и при лекуване на незарастващи рани, причинени от изгаряне, лъчеви поражения и др. Облепиховото масло е един от най- богатите източници на природни витамини А, С, Е, фолиева киселина и биологично активни вещества - аминокиселини, минерали, протеини. По съдържание на витамините А и Е маслото от облепиха превъзхожда всички плодове и зеленчуци. За да се запази активната им форма, днес маслото се добива по метода на студеното пресоване.
Регенериращото свойство на маслото се дължи на витамин А. Маслото облекчава болките и повлиява възпалението при наранена кожа, благоприятно действа върху структурата на тъканите. Влияе положително върху функциите на жлъчката, дванадесетопръстника, при язви, гастрити, колити и върху липидния обмен в черния дроб.
Маслото от облепиха също така е и мощен антиоксидант. Уникалното съчетание на витамините А, Е и С, каротеноидите - ликопен и зеаксантин, аминокиселини взаимно засилват физиологичното си действие спрямо процесите на стареене. Така тези компоненти обезвреждат свободните радикали, свързвайки се с тях и по този начин предпазват клетките от дегенеративни процеси. С антиоксидантното си действие облепиховото масло предпазва организма от развитието на атеросклероза, сърдечно-съдови смущения, хипертония, съдейства за понижаване нивото на холестерола в кръвта и предпазва клетките от злокачествени изменения. Маслото оказва благоприятен ефект при заболявания на устната кухина и носоглътката - афти, възпаление на езика, стоматити, ларингити. Допринася за активиране на вътрешносекретна дейност на храносмилателната система и подсилва имунната система.
Съдържание на сумата от каротиноиди не е по-малко от 50мг%

При продължителна употреба на облепиховото масло се наблюдава постепенно снижаване на холестерин в кръвта, понижава се риска за образуване на тромби и като следствие се забавя атеросклеротичен процес. Повишава се еластичността на съдовете, което способства за съкращаване на риска на тяхното разкъсване в случай на повишено кръвно налягане, а следователно и възможният кръвоизлив. Един от най-добрите метода за профилактика на инсулти и инфаркти е систематично употребление на облепиха, способстваща за подобряване на работата на всичките мускули, в това число и сърдечен. За профилактика на професионални заболявания на горни дихателни пътища при работещи на вредни производства, в случаите на авитаминоза, при повишено физическо натоварване.
УСЛОВИЯ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ
Да се съхранява в прохладно, защитено от светлина място. Допуска се образуването на незначителна утайка, която се разтваря при нагряване до +40оС.

Състав: слънчогледово масло 83%, концентрат облепихово масло 17%
Енергийна ценност (100гр.): 898,2 ккал/3690кДж.

magnifier